De toenemende vraag naar elektrische fietsen

In Nederland fietsen we enorm veel. Bijna iedere Nederlander heeft wel een fiets en is het zelfs zo dat er in ons land meer fietsen als inwoners zijn. Verschillende brancheverenigingen hebben een onderzoek gedaan naar het aantal fietsen in Nederland en zijn zij tot de conclusie gekomen dat er ongeveer 22,8 miljoen fietsen in ons land te vinden zijn. Dit betekend dus 1,3 fiets per persoon! 

Toch zien we enorme verschuivingen in de branche. Zo kiezen we namelijk steeds meer voor de luxere fietsen, waaronder de elektrische fiets. De elektrische fiets middenmotor is razend populair geworden en wilt nu bijna iedereen wel beschikken over een fiets met elektrische aandrijving. Ook de bakfietsen zijn er in elektrische varianten te verkrijgen en verkopen de fietsendealers tegenwoordig meer elektrische als reguliere fietsen. In dit blog vertellen we je er meer over!

De toenemende vraag naar elektrische fietsen

E-bikes zijn tegenwoordig steeds populairder en zijn de fietsen inmiddels ook wel ingeburgerd, in plaats van dat we de elektrische fiets maar iets sufs vonden voor de oudere mensen. In 2020 is er een recordaantal aan elektrische fietsen verkocht in Nederland, namelijk 1,1 miljoen elektrische fietsen. Vooral de elektrische fiets middenmotor is erg populair en is er in de markt een verhouding van 75% verkoop van elektrische fietsen en 25% reguliere fietsen. De elektrische fiets middenmotor en andere elektrische fietsen zijn aangedreven met een elektrische motor, die zal zorgen voor extra trapondersteuning en je hierdoor dus sneller en langer kunt fietsen.

Kies voor een elektrische bakfiets!

Met een elektrische fiets kun je niet alleen sneller fietsen, de fiets zorgt er ook voor dat je niet meer zoveel kracht zult hoeven te zetten. Wanneer je de motor op de hoogste stand zet, zul je zelf nog erg weinig hoeven te trappen. Je bespaart je kracht en kunt hierdoor een langere afstand fietsen, maar maakt een elektrische fiets het fietsen natuurlijk ook gemakkelijker. Zo geldt dit ook voor een elektrische bakfiets, waar je met minder kracht net zo makkelijk je kinderen naar school kunt brengen of spullen kunt vervoeren. Je hoeft minder kracht te zetten en zult door de elektrische aandrijving makkelijker kunnen trappen. Met je eigen kracht en de hulp van de elektrische motor breng je met een elektrische bakfiets gemakkelijk je kinderen naar school of ga je met hen op pad, kun je boodschappen vervoeren en is de bakfiets voor nog veel meer te gebruiken. Kijk snel eens naar de verschillende mogelijkheden en wellicht rijdt je er binnenkort zelf ook wel mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.