Een tweedehands fiets gezocht? Koop ‘m bij de rijwielhandel

Tweedehands elektrische fiets

Wanneer je een nieuwe fiets nodig hebt is de kans groot dat je overweegt een tweedehands fiets aan te schaffen. Een ‘tweedehandsje’ is namelijk duidelijk goedkoper in aanschaf en gezien het altijd bestaande risico dat er met je fiets iets gebeurt (zoals schade of diefstal) is het ook gewoon heel legitiem om op de aanschafkosten te willen besparen. Hoe dan ook, tweedehands fietsen zijn via online marktplaatsen natuurlijk volop te verkrijgen, maar aan te raden is toch echt om tweedehands modellen via een fietsenwinkel in Apeldoorn aan te schaffen. Waarom we deze aanbeveling doen lees je in de volgende alinea.

Voordelen van tweedehandsjes kopen bij een fietsenmaker

Als je ervoor kiest je tweedehands fiets bij een fietsenmaker te kopen in plaats van in het informele circuit, dan heb je daarbij de volgende voordelen:

  • Wanneer je een tweedehands fiets in een erkende fietsenzaak koopt, dan weet je zeker dat die fiets is gecheckt en in orde is. In het informele circuit heb je daar geen enkele zekerheid over.
  • Je kunt tweedehands fietsen uit de rijwielhandel laten verzekeren. Met via marktplaats gekochte fietsen kan dat niet, tenzij je een taxatie van de fiets laat uitvoeren.
  • In een fietsenwinkel kun je aan te schaffen tweedehands fiets ter plekke laten aanpassen, mocht dat je wens zijn.
Tweedehands elektrische fiets

Ook e-bikes nu volop tweedehands beschikbaar

In rap tempo is de elektrische fiets zeer populair geworden in Nederland. Inmiddels zijn deze fietsen ook alweer dusdanig lang op de markt dat deze nu ook al als tweedehands te verkrijgen zijn. Een tweedehands elektrische fiets is uiteraard aantrekkelijk, want de prijzen van geheel nieuwe e-bikes liegen er zoals bekend niet om. Mocht je een tweedehands e-bike willen kopen, let dan wel vooral op de staat van de accu. Dat is namelijk het meest essentiële en kostbare element van een elektrische fiets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.