Hoe lang gaat een auto mee?

hoe lang gaat een auto mee

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag ‘Hoe lang gaat een auto mee?’. Dit verschilt namelijk per auto en dit is ook afhankelijk van een aantal factoren. Zo hebben de brandstof, het bouwjaar, het onderhoud en de kilometerstand allemaal weer invloed op de levensduur van een auto. 

hoe lang gaat een auto mee

Onderhouden of inruilen?

Waarschijnlijk is de kans dat je jouw auto naar de sloop moet brengen erg klein. Bijna niemand rijdt in een auto tot deze het begeeft, maar ruilt deze vaak na X aantal jaren in voor een nieuwer model. Verstandig, want dan kun je er vaak nog wat geld voor krijgen. Daarnaast vindt niet iedereen het waard om veel onderhoudskosten kwijt te zijn naarmate de auto ouder wordt, want dan geef je wellicht meer geld uit dan de oorspronkelijke aankoopprijs. 

Een andere factor die de levensduur van een auto beïnvloedt is het aantal kilometers op de teller in combinatie met het onderhoud. Een auto met twee ton op de teller betekent niet automatisch dat deze slechter is dan een auto met maar één ton. De eerste auto kan namelijk veel beter onderhouden zijn dan de tweede, waardoor deze alsnog langer mee kan gaan. Daarnaast heeft de brandstof ook invloed op de levensduur. Een dieselmotor kan ongeveer vier ton rijden en een benzinemotor drie ton. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.