Inzicht en overzicht in je wagenpark!

Wanneer je de leiding hebt over een onderneming van jezelf of een bepaalde afdeling van een groot bedrijf, wil je natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt. Fouten maken is natuurlijk menselijk, maar doe je  graag alles goed en wil je het overzicht kunnen houden in al je taken. Echter is dit soms nog weleens lastig, omdat je natuurlijk niet altijd kunt zien wat voor een werk de werknemers verrichten. Werken zij altijd door en zijn ze bezig voor jou of je bedrijf, of kiezen ze ervoor om ook privé bezigheden af te ronden tijdens werktijden? 

Nu willen we in dit blog natuurlijk niet zeggen dat je jouw werknemers constant in de gaten zult moeten houden, maar zijn er wel hulpmiddelen in te zetten die jou overzicht beiden. Zo ook een voertuigvolgsysteem, waar je de vervoersmiddelen van je wagenpark gemakkelijk kunt tracken en hier ook nog eens de technische punten in bij kunt houden!

Wat is een voertuigvolgsysteem?

Met een voertuigvolgsysteem, ook wel bekend als fleet management software kun je de voertuigen van een wagenpark te allen tijde volgen, de productiviteit verbeteren en kun je de werknemers beoordelen op de aangehouden rijstijl. Je ontvangt allerts wanneer een voertuig te hard rijdt, stationair draait of wanneer er niet zuinig gereden wordt. Je staat in contact met de chauffeurs en kunt ze hierdoor altijd op de hoogte houden, om ze ergens van op de hoogte te stellen van het voertuig of het doorgeven van een wijziging in de route!

Een GPS voertuigvolgsysteem voor mijn onderneming, is dat wel zo handig?

Een voertuigvolgsysteem is uitstekend te gebruiken voor bezorgdiensten of wanneer je beschikt over bijvoorbeeld vele accountmanagers die met hun bedrijfswagens op stap gaan. Toch zijn er vele ondernemers die twijfelen om te gaan investeren in fleet management software. Zo vinden zij het te duur of denken zij dat werknemers zich gevolgd en eventueel opgejaagd voelen. Wij kunnen je hier va verlossen, want dit is namelijk niet waar!

Een voertuigvolgsysteem is ideaal voor managers om het overzicht te houden en blijkt ook uit een recent marktonderzoek dat 61% van de chauffeurs het handig vindt om met een systeem gevolgd te worden. De chauffeurs kunnen hierdoor namelijk inzicht krijgen in het rijgedrag dat objectief geanalyseerd wordt, zodat zij zich hier snel op aan kunnen passen!

Ook de kosten zijn voor iedereen anders. Je bepaalt namelijk zelf wat je nodig hebt en dus voor betaald, waarna je de ROI hier gemakkelijk uit zult halen door de brandstofbesparing, loonkosten en de administratiekosten. De kosten zullen aanzienlijk lager zijn als voorheen, wat betekent dat je erg veel profijt zult hebben van het voertuigvolgsysteem!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *