Is het slim om je auto in het buitenland te kopen? Auto invoeren kosten en meer

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe auto zal je vast en zeker rekening moeten houden met een budget. Auto’s zijn namelijk niet goedkoop en is niet iets wat je zo maar, ineens kan kopen. Terwijl je opzoek bent kan het zijn dat je ook auto’s tegenkomt vanuit het buitenland. Zo is ons buurland Duitsland erg geliefd onder de auto liefhebbers. Je kan er dus eventueel voor kiezen om je auto in het buitenland te kopen als dit voordeliger is. Je moet alleen wel rekening houden met de kosten en regels. 

Duitsland

Veel automerken komen uit Duitsland, het is dan ook niet meer dan normaal dat de auto’s daar goedkoper zullen zijn dan in Nederland. Wanneer je opzoek bent naar een auto kan je dus je zoekgebied verkleinen naar Duitsland. Je bent niet de enige die zijn of haar auto vanuit Duitsland haalt. Zo zijn er zelfs speciale bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Kijk maar eens naar auto importeren Duitsland expert. Je zal verbaast zijn over de hoeveelheid bedrijven die tevoorschijn komen. Deze bedrijven kunnen je helpen om goedkoop auto invoeren

Kosten

Via auto importeren Duitsland expert kom je er precies achter hoe duur het zal zijn om een auto in te voeren. Het is namelijk belangrijk om te weten of het daadwerkelijk goedkoper uit zal komen. Wanneer je een auto uit europa haalt moet je rekening houden met BPM,transportkosten en RDW keuringskosten. Deze prijzen kunnen per land en auto verschillen waardoor er geen standaard prijzen zijn. Over het algemeen kun je goedkoop auto invoeren met ongeveer 25% besparing. 

Auto in Nederland aangekomen

Wanneer de auto dan eindelijk in Nederland is aangekomen zijn er toch nog een paar andere punten waar je op moet letten. Dit is dan ook de reden dat er zoveel auto importeren Duitsland experts zijn. Buiten de verplichte betalingen die je moet doen moet je ook de kentekenonderzoek en/of keuring goed laten keuren door de RDW, daarbij moet je belastingaangifte doen, direct de belastingaanslag betalen, een kentekenplaat laten maken en een verzekering aanvragen. Let hier dus allemaal op voordat je goedkoop auto invoeren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.