Vakantie aan het Gardameer: welke steden moet je bezoeken?

Gardameer

Veel mensen die op vakantie gaan naar Italië denken aan het romantische Rome, het zwoele zuiden, of de stranden van Sicilië. Maar ook het Noordelijke gedeelte van Italie kan een mooie zomerse vakantiebestemming zijn. Denk bijvoorbeeld aan het azuurblauwe Gardameer met de haar omringende groene bergen en pittoreske stadjes. Hier lees je welke plaatsen aan het Gardameer je het beste kunt bezoeken!

Gardameer

Schitterend op het schiereiland

Dé tip aan de zuidkant van het Gardameer is Sirmione. Dit plaatsje ligt iets meer afgelegen in die zin dat het op een schiereiland in het zuiden van het Gardameer ligt, waardoor het tegelijkertijd een prachtige ligging heeft. Bekend is dan ook het kasteel vanaf waar je uitzicht hebt over het gehele meer. Ook ligt hier het Antiquarium,  een populair museum van het gardameer. Verder is het mooie aan Sirmione dat het een oud historisch centrum heeft met onder andere een zestiende eeuwse kerk en het plein Piazza Giosuè Garducci. Ook zijn er resten van een Romeinse Villa, de Grotten van Catullus. Bovendien is Sirmione ook bekend om haar boven het water zwevende terrassen, wellness hotels, spa’s en zwavelbronnen.

Genieten tussen de bergen in Riva

Maar ook de noordkant van het Gardameer heeft veel moois te bieden. Zo is er Riva del Garda, het meest noordelijk gelegen plaatsje aan het Gardameer dat op een spectaculaire manier tussen de bergen en het meer in ligt en bijna een Zwitserse sfeer ademt. Het is er ook net wat minder warm vanwege de bergen. Dat hoeft niet erg te zijn, maar wees daarop voorbereid. Riva is vanwege deze bergen ook een populair gebied voor wandelaars, wielrenners en mountainbikers. Er is ook een burcht die tegenwoordig dient als stadsmuseum. Het stadje zelf is ook lekker antiek met onder andere stadspoorten, een kerk in barokstijl, en de klokkentoren van 34 meter hoog. Leuk om te bezoeken in Riva del Garda is de markt die er iedere tweede en vierde woensdag van de maand gehouden wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *