Velgen en banden

Lees over velgen en banden en bekijk de website. Velgen en banden zijn belangrijk, en in feite heb je als automobilist profijt van de innovaties uit de rallysport. Aldaar wordt een velg en band flink op de proef gesteld en tot het maximum belast, dus als je kiest voor originele velgen en goede banden, dan heb je een product wat zich bewezen heeft. Wat ook door en door getest is, de montage van de band met velg onder de auto, later daar meer over. Wat rest is de website zelf, aldaar kun je zien wat een mooie lichtmetalen velgen er zijn.

Mooi en veilig

Dat je met velgen en banden de auto een leuk sportief uiterlijk kan geven is bekend. Als je kiest voor originele velgen dan heb je velgen die mooi blijven, bijvoorbeeld de velg wordt niet lelijk door inwerking van pekel. Maar goede velgen en banden zijn ook belangrijk voor de veiligheid, want je wilt immers dat de auto een korte remweg en een goede wegligging heeft. Gelukkig is de tijd van stalen velgen voorbij, want het was onmogelijk om deze velgen precies dezelfde diameter te geven. In deze tekst gaat het dan ook om originele lichtmetalen velgen die precies even groot zijn. Deze velgen zijn naast mooi veilig.

De banden moeten passen bij het seizoen

Al zijn de banden en velgen nog zo goed en vakkundig gemonteerd, er gaat veel veiligheid verloren als de band niet past bij het seizoen. Een drastisch voorbeeld is een band voor de zomer, daarmee door de sneeuw rijden en dan remmen. De remweg is langer dan bij winterbanden. Laat je adviseren welke band je het beste kunt nemen. Misschien maak je niet zoveel kilometers, kun je een reis makkelijk uitstellen omdat je bij je bedrijf woont, dan kunnen All-Season banden volstaan. Anders in het najaar de banden omwisselen voor winterbanden en in het voorjaar andersom. Bekijk de velgen en banden op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.