Wat is het beste moment om je auto in te ruilen?

Je hebt een auto, maar je twijfelt of het al tijd is om je auto weg te doen en een andere te nemen. Misschien heeft je auto wel grote reparaties nodig en is het dus voordeliger om je auto in te ruilen en te gaan kijken voor een andere auto. Dus nu moet je een keuze gaan maken. ga ik mijn auto inruilen of ga ik er nog verder mee rijden.

Een auto inruilen

Wanneer het zover is dat je je eigen auto wilt gaan inruilen, of dat je een nieuwe auto hebt dan wil je natuurlijk van je oude auto af. Het voordeel van het inruilen van je oude auto is dat je er geen toezicht meer aan hoeft te geven. Je kunt de auto naar een autohandelaar of naar een garage brengen. Het enige punt waar je meestal wel rekening mee moet houden, als voorbeeld: wanneer je bij autobedrijf Pijnacker een nieuwe auto wilt kopen dan willen ze meestal ook dat je je oude auto daar inruilt. Bij een ander bedrijf kan je dus misschien wel meer krijgen voor de oude auto maar je moet onthouden dat je nieuwe auto al bij het ene bedrijf staat en dat je dus daarmee een deal moet sluiten.

Voordelen inruilen van je auto

Wanneer je je auto gaat inruilen zijn er een aantal voordelen die hierbij komen kijken, namelijk:

  • Meestal heb je het voordeel dat je korting krijgt op je nieuwe auto.
  • Je kunt direct een nieuwe auto kopen.

Paar tips om de beste prijs te krijgen bij het inruilen van je auto

Wanneer je aan het kijken bent voor een nieuwe auto wil je natuurlijk weten wat je ongeveer voor je oude auto kunt krijgen. Je hoopt hier natuurlijk nog zoveel mogelijk geld voor te kunnen vangen zodat de aanschaf van je nieuwe auto iets meer meevalt. Hier een aantal tips waardoor je een betere prijs kunt verwachten voor je oude auto:

  • Controleer hoe lang de APK van je auto nog geldig is, is je APK nog maar kort geldig voor de verkoop?. Laat de auto opnieuw keuren, hierdoor zul je een hoger bod krijgen als je een verse APK op de auto hebt staan.
  • Een aantal belangrijke punten die je moet controleren: Het profiel van je banden, je verlichting, controleer alles onder de motorkap of er niks raars zit en check de olie even.
  • Wanneer het er op aankomt dat je de auto gaat verkopen zorg dan dat je de auto even schoon hebt gemaakt en dus dat er geen rommel in ligt.

Wil jij meer weten over het inruilen van je auto?, klik dan hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *